SpaceX успішно запустила і посадила ракету Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX успішно запустила і посадила ракету Falcon 9

Технології&Авто
1478
Компанія SpaceX успішно запустила і посадила ракету Falcon 9 в рамках 62 запуску цього носія. Це була також 12 успішна наземна посадка для компанії і перша на узбережжі Каліфорнії.
Як повідомляє Новое время, досі всі наземні посадки SpaceX проводилися на мисі Канаверал, штат Флорида, найзавантаженішому стартовому майданчику компанії. Запуск ракети відбувся в Каліфорнії в понеділок о 5:21 за Києвом – у США це був вечір неділі. О 05:30 перший ступінь ракети Falcon 9 успішно повернулася на місце запуску.
Ракета вивела в космос аргентинський супутник SAOCOM-1A. Він належить Аргентинському космічному агентству і призначається для радіолокаційного спостереження за Землею. Супутник масою понад півтори тонни використовуватимуть для моніторингу стану навколишнього середовища. Запуск SAOCOM-1A переносився з різних причин двічі: 28 вересня і 6 жовтня.
У компанії Ілона Маска SpaceX раніше назвали ім’я першого в історії Землі космічного туриста, якому належить зробити виток навколо Місяця. Отже, піонером стане японський мільярдер-підприємець Юсаку Маедзава.
42-річний Юсаку Маедзава є засновником і главою інтернет-сайту Zozo, за допомогою якого можна замовити одяг, вироблений за індивідуальними мірками. Маедзава є одним з найзаможніших громадян Японії. За оцінками журналу Forbes, його капітал становить близько $3 млрд. Бізнесмен стверджує, що такий політ завжди був його мрією.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас