Дерипаску позбавили особняків у США - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерипаску позбавили особняків у США - ЗМІ

Особисті фінанси
1432
Влада США в рамках чинних санкцій заморозила американські активи російського бізнесмена Олега Дерипаски, зокрема його будинки у Вашингтоні і Нью-Йорку, пише Сегодня.
Про це повідомила газета The New York Post з посиланням на представників Мінфіну США.
“Вашингтон заморозив активи Дерипаски в США, включаючи великі особняки на Манхеттені і в Вашингтоні. За інформацією представників Мінфіну, федеральна влада також веде з ним переговори про те, щоб він відмовився від деяких своїх операцій, що проводяться з Європи, щоб ці операції не опинилися під санкціями”, – пише видання.
The New York Post зазначає, що будинок в одному з престижних районів Нью-Йорка Дерипаска купив у 2008 році за 42,5 млн доларів. Даних про вашингтонський особняк газета не наводить.
Нагадаємо, раніше США дозволили “РусАлу” та іншим компаніям Дерипаски укладати нові контракти, але тільки зі старими партнерами. Щоб самим не потрапити під санкції, партнерам компаній Дерипаски доведеться надати на вимогу OFAC документи, які підтверджують, що вони продають або купують продукцію в тому ж обсязі, що і раніше.
Раніше санкції проти Дерипаски і “РусАлу” серйозно вплинули на світовий ринок алюмінію – ціни на метал різко зросли.
Нагадаємо, санкційнй удар по “друзях” президента РФ Володимира Путіна США завдали 6 квітня. Під санкції потрапили сім російських олігархів, 14 компаній і 17 високопоставлених чиновників. Дерипаска більше від усіх постраждав від введених США санкцій. До “чорного списку” потрапив сам підприємець і підконтрольні йому компанії, включаючи En+, “Базовий елемент”, групу “ГАЗ”, “РусАл” і “Євросибхолдинг”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас