Apple заборонила стороннім сервісам лагодити MacBook Pro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple заборонила стороннім сервісам лагодити MacBook Pro

Фондовий ринок
892
Компанія Apple впровадила нове фірмове ПЗ для діагностики ноутбуків MacBook Pro і моноблоків iMac Pro. Сервіси повинні використовувати його під час ремонту, інакше пристрій стає непрацездатним, повідомляє The Verge.
Без використання цього програмного забезпечення сторонні ремонтні служби не зможуть виправити MacBook Pro, які страждають від проблем зі складанням дисплея, системної плати, клавіатури і трекпеда. Комп’ютер буде працювати лише після того, як авторизований постачальник послуг запустить інструмент Apple Service Toolkit 2.
Вся справа в чіпі Apple T2 зі співпроцесором Secure Enclave, який забезпечує додатковий рівень захисту. Якщо сторонній ремонтний сервіс візьметься за ноутбук або десктоп з таким чіпом, то не зможе завершити ремонт і комп’ютер залишиться в неробочому стані. Фірмове ПЗ є тільки в магазинах Apple і авторизованих сервіс-центрах.
Подібні заходи американської компанії стали черговим приводом для заяв про те, що виробники електроніки ускладнюють ремонт пристроїв для того, щоб жорстко контролювати ринок ремонту і заохочувати купівлю нових пристроїв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас