На ринку планшетів очікується спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку планшетів очікується спад

Світ
472
Попит на планшети падає на тлі зростання популярності смартфонів з великим дисплеєм.
Поставки планшетів в річному обчисленні скоротяться і в поточному, і в наступному році, опустившись до позначки в 141 млн. одиниць.
Надалі прогнозується спад. У період з 2021 по 2023 рр. відвантаження планшетів на світовому ринку будуть щорічно скорочуватися на 2-3%.
Якщо диференціювати планшети за розміром дисплея, то, на думку експертів Digitimes Research, незважаючи на загальне зниження інтересу покупців, зростання поставок все ж буде спостерігатися в сегменті пристроїв з діагоналлю 9 або більше дюймів.
Щоб привабити споживачів, постачальникам планшетів доведеться знижувати ціни. Після 2020 року основну частину нових пристроїв становитимуть гаджети розміром від 9,7 до 12,9 дюйма.
Про падіння популярності планшетів також говорить дослідження, проведене компанією International Data Corporation (IDC). У другому кварталі нинішнього року на ринку Західної Європи було реалізовано приблизно 6,3 млн. планшетних комп’ютерів. Це на 10,1% менше від результату річної давності, коли відвантаження досягали 7,0 млн. одиниць.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас