За порушення умов випробувального терміну китайську ZTE знову покарали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За порушення умов випробувального терміну китайську ZTE знову покарали

Фондовий ринок
470
Окружний суддя США в Далласі (Техас) Ед Кінкейд (Ed Kinkeade) продовжив термін моніторингу діяльності китайської компанії ZTE, який був раніше призначений для оцінки відповідності поставок ZTE законам США про контроль експорту, ще на два роки. Рішення прийнято у зв’язку з тим, що ZTE порушила умови угоди про випробувальний термін.
Після врегулювання розбіжностей з урядом США через співпрацю з Іраном в обхід санкцій китайської компанії до кінця 2020 року було встановлено випробувальний термін, протягом якого передбачалося відстежувати її діяльність, включаючи поставки обладнання і технологій.
Однак, як встановив суддя, ZTE порушила умови угоди про врегулювання, оскільки не звільнила співробітників, які були залучені в незаконну доставку американської техніки в Іран. Тому він продовжив термін моніторингу до 2022 року.
Згідно з умовами врегулювання, діяльність компанії відстежують суд і Міністерство торгівлі США. Причому для торгового відомства був встановлений десятирічний термін моніторингу і глибший, ніж у суду, доступ до інформації про операції ZTE. Згідно з нинішньою ухвалою судді, суд тепер має такий же рівень доступу до даних китайської компанії, як і Міністерство торгівлі США.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас