Літак вперше перелетів океан на паливі з відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак вперше перелетів океан на паливі з відходів

Технології&Авто
460
Позавчора вночі, о другій годині за київським часом, з Орландо (Флорида) в Лондон вилетів пасажирський лайнер Boeing 747 компанії Virgin Atlantic. Паливні баки літака були заправлені сумішшю авіаційного гасу і палива з викидів китайського сталеливарного заводу. За оцінками незалежних експертів, використання комбінованого палива LanzaTech скорочує викид парникових газів більш ніж на 70% у порівнянні зі спалюванням звичайного авіапалива.
Паливо можна робити з різних газів, що входять до складу викидів промислових підприємств; компанія LanzaTech спеціалізується на переробці монооксиду вуглецю (чадного газу).
Замість того, щоб скидати чадний газ в атмосферу, його вловлюють і направляють у резервуари з культурою мікроорганізмів, які живляться сумішшю оксидів вуглецю і водню і виділяють етиловий спирт. Етанол потім переробляють на різні продукти, в тому числі на синтетичний парафіновий гас, придатний для використання як паливо для літаків.
Представник LanzaTech Фрейя Бертон зазначила, що моноксид вуглецю, використаний для виробництва палива для рейсу Virgin Atlantic, не є парниковим газом, але руйнує озоновий шар і тому непрямим чином сприяє глобальному потеплінню. Крім того, згоряння виготовленого з нього палива дає менше токсичних продуктів (оксидів азоту і сірки), а також сажі, ніж згоряння звичайного авіаційного гасу.
Технологію розробили фахівці LanzaTech і Тихоокеанської Північно-Західної національної лабораторії, однієї з національних лабораторій Міністерства енергетики США. Створене за цією технологією паливо пройшло сертифікацію і було схвалено для використання в пасажирській авіації в сумішах із звичайним авіаційним гасом з часткою синтетичного палива до 50%.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас