В уряді назвали найбільших боржників за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді назвали найбільших боржників за газ

Енергетика
471
Найбільшими боржниками за газ в Україні серед підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) є КП “Харківські теплові мережі”, ОКП “Донецьктеплокомуненерго” і ПрАТ “Дніпровська теплоелектроцентраль”.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час селекторної наради.
“Підприємства, сьогодні заборгувавши, не укладають держдоговори на реструктуризацію. Знову у нас лідерами є “Харківські теплові мережі”, в яких досі залишається борг в 1 млрд 160 млн грн, реструктуризації немає і бажання рухатися в цьому напрямку немає. “Донецьктеплокомуненерго” (819,59 млн грн). Підприємства мають заборгованість від 1 млрд 160 млн грн до 300 млн грн. І не рухаються в напрямку реструктуризації. Більш як саботаж я назвати це не можу”, — зазначив віце-прем’єр.
Крім того, за його словами, серед найбільших боржників по газу значаться “Криворіжтепломережа”, “Дніпровська теплоелектроцентраль”, Кам’янське. “Харківська ТЕЦ – 5”, Концерн “Міські теплові мережі” (Запорізька обл.).
Як зазначив віце-прем’єр, сьогодні із 8 млрд грн, передбачених урядом для реструктуризації боргів підприємств теплокомуненерго, використано лише близько 2 млрд грн. Так, за словами чиновника, всього в реєстр включено 199 підприємств ТКЕ, які мають борги перед НАК “Нафтогаз України” і яким зупинили нарахування штрафів і пені. Однак з цих 199 підприємств тільки 66 уклали договори на реструктуризацію. За його словами, сума штрафних санкцій і пені на підприємствах ТЕК вже досягає 7,8 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас