Україна оновила рекорд з експорту малини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оновила рекорд з експорту малини

Аграрний ринок
541
Україна продовжує стрімко нарощувати свою присутність на світовому ринку замороженої малини. Згідно з офіційними даними, в серпні 2018 року українські компанії відвантажили на експорт в 1,6 разу більше продукції, ніж за аналогічний місяць 2017 року, встановивши черговий рекорд.
Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА).
Зокрема, за останній місяць літа 2018 року, Україна експортувала трохи менше ніж 2 тис. тонн замороженої малини, причому весь цей обсяг був відправлений на ринок ЄС. Головним покупцем української замороженої малини залишається Польща: на частку цієї країни в серпні припало понад 80% всього експорту.
Всього ж за липень-серпень експорт замороженої малини з України досяг 2,6 тис. тонн, а це майже на чверть більше, ніж у такий самий період роком раніше.
За словами фахівців УПОА, досягти цього українським компаніям вдалося як за рахунок збільшення врожаю цієї ягоди в країні, так і завдяки нарощуванню потужностей шокової заморозки.
Водночас експерти підкреслюють, що в грошовому еквіваленті експорт замороженої ягоди в Україні скоротився на 5%. Таку ситуацію вони пов’язують в тому числі і з низькими закупівельними цінами. Зокрема, влітку переробні підприємства мали змогу купувати малину для заморозки по 7-10 грн/кг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас