IBM отримала патент на систему безпеки на базі блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM отримала патент на систему безпеки на базі блокчейна

Фондовий ринок
249
Згідно з документом, опублікованим 2 жовтня на сайті Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO), американська технологічна корпорація IBM отримала патент на систему безпеки, засновану на технології блокчейн, пише Сьогодні.
Як пояснила IBM, заявка на цей патент була подана у вересні 2017 року. У ньому описується технологія, що дозволяє визначати проломи в системі безпеки за допомогою підключення детекторів до блокчейн-системи, що реєструє всі події в мережі. Це, в свою чергу, може допомогти в запобіганні різних типів хакерських атак.
Згідно з IBM, у звичайній системі хакер може легко обдурити детектор, тому що “жооден з пристроїв не знає один про одного”, а також “підчистити” старі події, щоб отримати контроль над системою.
Однак за допомогою нової блокчейн-системи, пропонованої IBM, зламаний детектор можна виявити відразу ж, оскільки в цьому випадку синхронізовані детектори просто не досягнуть консенсусу.
“Якщо інформація, отримана для будь-якої події або транзакції, відрізняється, то один з детекторів, можливо, скомпрометований”, – йдеться в патентному документі.
На думку IBM, використання технології блокчейн в системах моніторингу допоможе створити “менш вразливу” мережу і поліпшити безпеку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас