На підвищення зарплат вчителям немає грошей: Гриневич озвучила необхідну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На підвищення зарплат вчителям немає грошей: Гриневич озвучила необхідну суму

Казна та Політика
2144
В Україні для підвищення зарплат вчителям до 11 тис. грн у Державному бюджеті не вистачає понад 100 млрд грн.
Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич після засідання уряду.
“Для того щоб це можна було реалізувати, треба додатково 110 млрд грн. Це значна частина бюджету освіти в цілому України. Зрозуміло, що таких ресурсів у бюджеті 2019 року додаткових немає”, – зазначила міністр.
За її словами, закон про освіту має перехідні положення, згідно з якими норма про підвищення зарплати вчителям буде застосовуватися поступово – 4 прожиткові мінімуми до 2020 року.
При цьому вона нагадала, що в попередні роки уряд підвищував виплати педагогам. Зокрема, в 2017 році зарплати вчителям були суттєво збільшені на 50%. Зараз середня зарплата вчителя становить 7400 грн, проте молоді вчителі починають працювати в школах з оплатою 4500 грн.
Заробітна плата вчителів у Києві не зменшуватиметься, їхні надбавки залишаться в повному обсязі.
“Ми провели консультації з Київською державною адміністрацією, і ця проблема буде вирішена. Тобто, вони знайдуть кошти для того, щоб зберегти всі доплати вчителям. Зарплата вчителя не буде зменшуватися”, – заявила Гриневич.
За її словами, Київська міська рада повинна буде здійснити перерозподіл у своєму бюджеті. “Спочатку є обов’язковими виплати зарплати, а вже потім здійснюються будь-які інші грошові операції”, – підкреслила міністр.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас