Економіка ЄС вразлива до майбутніх криз — Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка ЄС вразлива до майбутніх криз — Moody's

Світ
298
Незважаючи на те, що європейські банки зміцнили свої баланси з моменту останньої економічної кризи, а компанії отримують вигоду від м’яких умов кредитування, Європа не готова до ще одного серйозного спаду, що зачіпає фінансову систему.
Про це пише рейтингове агентство Moody’s у своєму огляді.
На думку експертів агентства, заходи влади і ЄЦБ, вжиті для допомоги відновленню економіки після останнього спаду, обмежили наявні в їхньому розпорядженні варіанти для протидії наступній економічній кризі.
“Незважаючи на деякі поліпшення з 2008 року, Європа залишається вразливою з економічної точки зору, оскільки боргове навантаження зростає, у регіону менше інструментів для підтримки відновлення економіки, ціни на активи ростуть, політичні та регулятивні ризики зростають, а інноваційні технології зачіпають все більше секторів. В цілому ми бачимо, що скорочується простір для маневру для пом’якшення нового удару”, – зазначив старший віце-президент Moody’s Паоло Лескьютта.
Агентство заявило, що борг приватних осіб або корпорацій залишається на історично високому рівні протягом останнього десятиліття, в результаті чого зросли ризики для багатьох емітентів у випадку різкого зростання процентних ставок.
Високий рівень держборгу багатьох країн також має на увазі схильність до ризику рецесії економіки. Крім того, високі ціни на активи означають, що вони можуть зазнати раптової корекції, якщо процентні ставки будуть швидко зростати і перевищать ринкові очікування.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас