ДРС ініціює розробку процедур екоконтролю в морпортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДРС ініціює розробку процедур екоконтролю в морпортах

Казна та Політика
77
Державна регуляторна служба України планує звернутися до Кабміну з пропозицією терміново ініціювати розробку і прийняття нормативно-правових документів щодо впорядкування процедури екологічного контролю в морських торговельних портах України.
“Необхідно активно включитися в зміну законодавства. Плюс потрібно пропрацювати, яким чином ми можемо зупинити свавілля в портах”, – сказала глава ДРС Ксенія Ляпіна за підсумками зустрічі з представниками бізнесу та держчиновниками щодо ситуації з екологічним контролем у морпортах.
За її словами, необхідність їх ухвалення зумовлена ​​як постійними скаргами бізнесу на зловживання чиновників екоінспекції, так і ухваленням законопроекту №7010, який передбачає перерозподіл повноважень держорганів у цій сфері. Зокрема, функція радіологічного контролю передається Держприкордонслужбі.
“Екологічні служби в морпортах користуються недосконалістю законодавства, вибудовують схеми для незаконного збагачення. Від цього страждають судна і вантажовідправники, зростає вартість фрахту, відбуваються затримки з відвантаженням”, – сказав Олександр Каленков, президент “Укрметалургпрому” під час засідання робочої групи в Державній регуляторній службі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас