Британія хоче оподаткувати Google і Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія хоче оподаткувати Google і Amazon

Світ
355
У Лондоні виступають за «справедливе» оподаткування IT-гігантів через міжнародну угоду. Британці стверджують, що США затягують переговори, і прийшов час діяти самостійно.
IT-корпорації завдяки характеру свого бізнесу можуть придумувати гнучкі схеми і змінювати юрисдикції, щоб мінімізувати витрати на податки. Британія має намір позбавити гігантів індустрії цієї можливості – і попутно поповнити казну.
“Найкращий спосіб збирати податки з транснаціональних компаній – це міжнародні домовленості, але час для переговорів добігає кінця, і потрібно припинити зволікання», — цитує Reuters Філіпа Хаммонда, міністра фінансів Сполученого Королівства.
«Мій прогноз — навряд чи ми укладемо міжнародну угоду в розумні строки, тому що США, чесно кажучи, не показали достатню зацікавленість», — пояснив член британського уряду.
Міністр додав, що у цього рішення є політичний аспект: «Експансія глобальних IT-гігантів, що, безумовно, служить на користь споживачам, викликає питання: чи не занадто багато влада концентрується навколо всього декількох глобальних технокомпаній?»
Хаммонд запевнив, що планований податок на цифрові послуги зачепить «досить помітні» і великі компанії. Лондон призначатиме податок пропорційно тому, скільки об’єктів IT-корпорацій знаходиться на території Великобританії.
Бізнес у Великобританії стурбований планами Лондона ввести новий податок. «Всі компанії стають все більш цифровими. Будь-яке нововведення повинне враховувати дані від підприємців, або воно буде грубим і руйнівним», — заявив Керолін Фербейн, один з керівників Конфедерації британської промисловості.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас