Дизельгейт: в Німеччині дійшли згоди щодо старих авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизельгейт: в Німеччині дійшли згоди щодо старих авто

Світ
1708
Лідери партій, що входять до правлячої коаліції ФРНХДС, ХСС і СДПН – після багатогодинних переговорів, які затяглися до ранку вівторка, погодили пакет заходів для уникнення заборони на в’їзд у місто дизельним авто.
Багато з цих заходів пропонують заміну старих дизельних авто на нові при істотних компенсаціях автовласникам. Про це повідомив на прес-конференції в Берліні міністр транспорту Андреас Шойєр.
«Ми зробили дуже і дуже великий крок вперед… Йдеться про те, щоб знизити можливість заборон і обмежень; водії дизельних авто не повинні нести ніяких додаткових навантажень, відповідальність має лежати на автомобільній промисловості», – заявив Шойєр.
Заходи передбачають, в першу чергу, заміну автомобілів з істотними виплатами виробників. Фахівці підрахували, що це може коштувати німецькому автовиробнику двозначні мільярдні суми. Пропоновані компенсації, в першу чергу, в 14 найсильніше забруднених викидами містах, можуть досягати 5 тис. євро у Daimler, 6 тис. євро у BMW і до 8 тис. у Volkswagen. Втім, це ще належить обговорювати.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас