Переказ коштів: чого чекати з новим законом "Про валюту" - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переказ коштів: чого чекати з новим законом "Про валюту" - експерт

Особисті фінанси
2916
З новим Законом “Про валюту” банки здійснюватимуть валютні операції на підставі банківської ліцензії, без окремої ліцензії на валютні операції.
Операції з цінними паперами професійних учасників фондового ринку не потребуватимуть отримання ліцензій на валютні операції.
Для небанківських фінансових установ змінено перелік ліцензійних операцій при: розрахунках за договорами страхування життя; факторингу; торгівлі валютними цінностями в готівковій формі; переказі коштів.
Про це заступник голови комітету Верховної ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко повідомив в ефірі передачі «Фінансовий тиждень».
“Сьогодні якщо людина робить платіж, то вона платить від половини відсотків до двох за те, що переводить ці гроші. Можливо, відсоток може бути трохи більший – 3-4%. Але в цьому законі повинно бути враховано те оподаткування. При дії нового закону людині не потрібно буде шукати декларацію, як оформляти її, коли і куди здавати. Звідки ти мав договір, де ти працював – людина боїться цього. Нам цього не потрібно робити.”
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас