Стало відомо, скільки Україна отримала від малої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Україна отримала від малої приватизації

Казна та Політика
273
Державний бюджет України поповнився на 173 мільйони гривень в результаті проведення понад 100 аукціонів зі здійснення “малої” приватизації. Про це заявив міністр Кабміну Олександр Саєнко, передає прес-служба уряду.
За його словами, на сьогоднішній день в рамках “малої” приватизації до продажу запропоновано 1057 об’єктів. Саєнко також підкреслив, що за допомогою прозорих аукціонів вдалося в десятки разів збільшити ціну об’єктів, які продаються.
“Наприклад, один з об’єктів виставлявся за 35 тис. грн, а ми продали його за 1,123 млн грн, і ціна об’єкта збільшилася в 32 рази”, – зазначив міністр.
Нагадаємо, 28 серпня відбувся перший аукціон з продажу об’єкта малої приватизації в системі Prozorro.Продажі. За його підсумками вартість нежитлового приміщення в Києві зросла майже в два з половиною рази – до 19,5 млн гривень.
Всього цього року від приватизації держмайна уряд розраховував отримати в бюджет рекордну суму – 21,3 млрд грн. Група “малої” приватизації – це все об’єкти вартістю до 250 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас