Ліквідація "Нафтогазу" в найближчі 6 років завадить стягненню з "Газпрому" – комерційний директор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідація "Нафтогазу" в найближчі 6 років завадить стягненню з "Газпрому" – комерційний директор

Фондовий ринок
652
Ліквідація НАК “Нафтогаз України” у найближчі шість років завадить стягненню з російського “Гзапрому”, вважає головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.
“Новий арбітраж проти “Газпрому” з нашими позовними вимогами на суму понад $12 млрд, враховуючи наш досвід, закінчитися не раніше, ніж через 2-3 роки. Ми вже знаємо, що “Газпром” всіма способами уникає виконання рішення міжнародного арбітражу і в таких умовах примусове стягнення займе ще мінімум рік. Тобто, вже 4 роки. А якщо врахувати оскарження в апеляційному суді та Верховному суді Швеції, то не чотири роки, а всі шість років”, – написав він у Facebook.
Ю. Вітренко зазначив, що, таким чином, ліквідація “Нафтогазу” після найближчих президентських виборів неможлива.
На думку головного комерційного директора НАК, в цілому ініціативи щодо ліквідації компанії позбавлені здорового глузду, оскільки в такому випадку доведеться суттєво розширювати функції, штат “Укргазвидобування”, і країна не отримає жодного виграшу.
Як повідомлялося, раніше Юлія Тимошенко заявила про намір ліквідувати НАК “Нафтогаз України” після президентських виборів у разі своєї перемоги.

Довідка Finance.ua

  • “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас