Порошенко схвалив закон про посилення боротьби з піратством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив закон про посилення боротьби з піратством

Казна та Політика
513
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до ст.5 закону України “Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних”, який створює додатковий механізм для боротьби з піратством і порушенням авторського права.
Як повідомляє у вівторок прес-служба президента України, метою даного закону є вдосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних.
“Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству та незаконному використанню цих захисних елементів”, – сказано в повідомленні.
У президента відзначають, що реалізація цього закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб’єктів авторського права.
Як повідомлялося, 4 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект (№ 4571), яким вносяться деякі зміни до процедури видачі контрольних марок до аудіовізуальних творів, фонограм, комп’ютерних програм, баз даних.
Згідно з текстом законопроекту, документи – заява та перелік найменувань примірників – мають подаватися на паперових та електронних носіях.
Водночас установа, яке займається видачею контрольних марок, протягом трьох робочих днів з дня видачі таких марок, оприлюднить на своєму офіційному веб-сайті перелік найменувань зразків аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних із зазначенням творів, зафіксованих на цих зразках, дані про заявника, щодо якого прийнято рішення про видачу контрольних марок, а також їх кількість, серії та номери.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас