Саудівська Аравія вкладе 200 млрд доларів США в розвиток сонячної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія вкладе 200 млрд доларів США в розвиток сонячної енергетики

Енергетика
410
Влада Саудівської Аравії має намір вкласти 200 млрд доларів США як інвестицію в сонячну енергетику.
Про це, як передає інформаційне агентство Maghreb Arabe Presse, заявив представник саудівського міністерства енергетики, промисловості та мінеральних ресурсів Абдуррахман бен Мухаммед Абдулькарім, виступаючи на XI Арабській конференції з питань енергетики.
Захід проходить під патронажем короля Мухаммеда VI і присвячений темі “Енергетика та арабська співпраця”. Абдулькарім представив делегатам форуму енергетичну стратегію Саудівської Аравії на 2020-2030 роки, яка передбачає створення більш розвиненої нафтовидобувної промисловості.
Крім того, зазначив він, королівство “інвестує 200 млрд дол. у сонячну енергетику з метою отримання до 2030 року потужностей, рівних 200 ГВт”. “Це дозволить створити понад 100 тис. робочих місць і знизити вартість виробництва електрики”, — додав він.
У конференції беруть участь арабські міністри, що відповідають за енергетичний сектор у своїх країнах, делегати Ліги арабських держав, представники банків, фінансових установ, Міжнародного енергетичного агентства, низки інших міжарабських і міжнародних структур, експерти та фахівці в галузі нафтової промисловості.
Організаторами заходу виступають міністерство енергетики, видобутку корисних копалин та сталого розвитку Марокко, ЛАД, Організація арабських країн — експортерів нафти (ОАПЕК), Арабський фонд соціально-економічного розвитку, Арабська організація промислового розвитку і видобувних галузей.
Протягом найближчих кількох днів учасники конференції обговорять ситуацію в сфері енергетики в арабському регіоні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас