У Міносвіти сказали, скільки часу потрібно на впровадження електронних підручників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти сказали, скільки часу потрібно на впровадження електронних підручників

Казна та Політика
295
Для організації навчального процесу з використанням електронних підручників в українських школах потрібно мінімум 5 років.
Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.
«Якщо брати приклади інших країн, то немає повної заміни цих книг. У Латвії, наприклад, кошти дають школам і пропонують вибирати самостійно, який тип книг використовувати. Насправді, електронні книги – вони інтерактивні і доповнюють паперові підручники. Ми хочемо вибрати електронні, тому що діти зараз сидять в гаджетах і їм це набагато цікавіше, тому що присутнє мультимедіа. Процес потрібно організувати так, щоб він працював. На це потрібно мінімум років 5», – повідомив заступник міністра.
Хобзей також зазначив, що крім забезпечення дітей електронними підручниками є потреба в забезпеченні електронними матеріалами. Над цим в міністерстві зараз працюють, додав він.
«Крім питання електронних підручників, ще є момент забезпечення їх електронними матеріалами. Закон дав свободу вчителю, який тепер має право робити власну програму. Коли ми створимо електронну платформу і будуть матеріали, вчитель має право їх використовувати і монтувати свій урок так, як він забажає у відповідності зі стандартами освіти. Тому що зараз є конструктор уроку, але немає матеріалів», – додав Хобзей.
Чиновник додав, що електронна платформа в цьому році запрацює як основа. Матеріалами її наповнять вже з наступного року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас