АМКУ розслідує причини підвищення цін на цифрові ТВ-тюнери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розслідує причини підвищення цін на цифрові ТВ-тюнери

Казна та Політика
996
Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування причин можливого завищення цін на телевізійні тюнери для цифрового ефірного телевізійного сигналу в стандарті DVB-T2, повідомляється на сайті комітету.
“Питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим, будь-які зловживання в цій сфері, в разі їх наявності, неприпустимі”, – підкреслюють в АМКУ.
Як повідомили в прес-службі комітету, розпочато розслідування у зв’язку з реєстрацією низки звернень і скарг громадян з цього питання, а також на прохання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення враховувати можливе різке збільшення попиту серед населення на ТВтюнери.
АМКУ направив вимогу про надання роз’яснень таким компаніям, як “Розетка”, “Сав-Дистрибьюшн”(ТМ “Фокстрот”), “Дієса” (ТМ “Ельдорадо”), “Алло”, “Комфі Трейд” (ТМ COMFY) і низки інших мереж.
Раніше Кабінет Міністрів схвалив законопроект зі звільнення на термін до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.
Згідно з даними Нацради з питань телерадіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користується 32,3% домогосподарств в Україні, з них тільки 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.
Відключення аналогового телемовлення на всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас