Проблема з браком "польських" дозволів на автоперевезення збережеться до кінця року - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблема з браком "польських" дозволів на автоперевезення збережеться до кінця року - Мінінфраструктури

Казна та Політика
1122
Міністерство інфраструктури звинувачує Державну службу України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) в браку дозволів на право здійснення автоперевезень у Польщу і констатує, що така проблемна ситуація збережеться до кінця року, незважаючи на вжиті зусилля для її вирішення.
“Введення обмежень докорінно не вплине на виправлення ситуації до кінця 2018 року”, – йдеться в повідомленні Мінінфраструктури в понеділок за підсумками наради, проведеної минулого тижня.
За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, Укртрансбезпека видає українським перевізникам дозволи з порушеннями чинного законодавства.
Заступник міністра зазначив, що завдяки діям Укртрансбезпеки в Україні фактично створено “тіньовий ринок з продажу дозволів”, а за останній місяць Державна фіскальна служба (ДФС) фіксувала непоодинокі спроби використання перевізниками “польських” дозволів, які нібито були знищені.
Як повідомив Ю.Лавренюк, для часткового поліпшення ситуації з 1 жовтня 2018 року дозволи категорії Євро-1 та Євро-2 на в’їзд до Польщі або транзит по її території будуть оформлятися тільки на автотранспортні засоби категорії Євро-3 і вище з повною масою від 10 тонн. Додатковим обмеженням є видача не більше одного дозволу на транспортний засіб протягом одного кругорейсу, що унеможливить зміну виду перевезення під час його виконання в прямому і зворотному напрямках.
Крім цього, учасники засідання одноголосно підтримали пропозицію Мінінфраструктури про анулювання всіх знищених і “тіньових” дозволів і відповідне звернення в ДФС і Мінінфраструктури Польщі про вжиття відповідних заходів до перевізників, які їх використовують.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас