"Укроборонпром" готує передачу ФДМ перших 10 підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" готує передачу ФДМ перших 10 підприємств

Фондовий ринок
237
Держконцерн “Укроборонпром” готує передачу Фонду держмайна (ФДМ) перших 10-ти підприємств зі сформованого держконцерном переліку т. н. непрофільних активів держконцерну, повідомляє в понеділок прес-служба держконцерну.
Згідно з повідомленням, передача на приватизацію незадіяних в оборонному виробництві підприємств “Укроборонпрому” проводиться відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів держпрограмою реформування і розвитку ОПК на період до 2020 року.
Як повідомляє прес-служба, на сьогодні вже сформовано перелік підприємств держконцерну, що готуються до передачі ФДМ. На першому етапі планується передати на приватизацію близько 10 підприємств, сумарним штатом близько 300 працівників. За даними прес-служби, у складі стартової “першої десятки” ДП “171 Чернігівський ремонтний завод”, а також ДП “Івано-Франківський котельно-зварювальний завод”.
Як випливає з повідомлення, продаж непрофільних активів держконцерну планується забезпечити на відкритих торгах через електронні торгові майданчики. Кошти від приватизації будуть спрямовані до держбюджету і можуть бути використані, в тому числі, на завдання оновлення основних фондів ОПК, а також переозброєння ВСУ.
Повний перелік непрофільних активів “Укроборонпрому”, а також підприємств “першої десятки”, що готуються до приватизації, в повідомленні прес-служби не уточнюється.
Строки проведення підготовлюваних відкритих торгів і сумарну балансову вартість планованих до приватизації т. зв. непрофільних активів в “Укроборонпромі” також не озвучують.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас