Голова ради НБУ вважає, що економіці потрібні "нелінійні рецепти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ради НБУ вважає, що економіці потрібні "нелінійні рецепти"

Казна та Політика
614
Голова ради Нацбанку України Богдан Данилишин вважає, що без конкурентоспроможної економіки ми не зможемо перемогти Росію.
Про це він написав у Facebook.
«Які завдання є пріоритетними для України прямо зараз? Мені видаються два головні завдання – вистояти у військовому протистоянні з Росією і підвищити конкурентоспроможність української економіки шляхом високотехнологічної реіндустріалізації. Не маючи конкурентоспроможної економіки, ми не зможемо перемогти у війні з Росією – в сучасному світі військова сила держави залежить від розвиненості її промисловості, від наявності високотехнологічних виробництв – цивільної та військової продукції», – написав Данилишин.
Він додав, що сучасні технології, інновації та виробництво продукції з високою часткою доданої вартості в Україні навряд чи з’являться завдяки тільки дерегулюванню і демонополізації економіки, які безпосередньо асоціюються з рівнем свободи.
«Так, необхідно прагнути до поліпшення позицій нашої країни в різних рейтингах економічної свободи, але це не повинно бути самоціллю в той момент, коли найважливішим є збереження української державності. Зараз лінійні економічні рецепти з серії «підвищив рівень економічної свободи – домігся зростання економіки» далеко не завжди працюють», – зауважив Данилишин.
Голова ради НБУ наголошує, що саме по собі підвищення позицій в тих чи інших рейтингах не завжди дає ефект, необхідний на певному етапі розвитку країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас