"Бюджет бідності": Тимошенко розкритикувала запропонований урядом проект держбюджету-2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бюджет бідності": Тимошенко розкритикувала запропонований урядом проект держбюджету-2019

Казна та Політика
2601
Юлія Тимошенко критикує проект державного бюджету на 2019 рік, називаючи його бюджетом стагнації, бідності, боргової залежності та підвищення тарифів.
“Це бюджет повної стагнації. Я хочу звернути вашу увагу, що цей бюджет залишає валовий внутрішній продукт країни практично нижче плінтуса, на 36,5% нижче у валютному вимірі, ніж він був у 2013 році. Ця стагнація триває, і цей бюджет це підтримує”, – сказала Ю. Тимошенко в ході погоджувальної ради у Верховній Раді в понеділок.
Також, за її словами документ не вирішує питання детінізації економіки, оскільки в ньому начебто немає положень про деофшоризацію і легалізацію.
“Це бюджет бідності. Причому, крайньої бідності. Якщо порівняти валовий внутрішній дохід на душу населення, який запропонований цим бюджетом в доларовому вимірі, то він майже на 27% нижче, ніж був у 2013 році”, – додала Ю. Тимошенко.
Крім того, вона назвала проект держбюджету-2019 бюджетом “абсолютної боргової залежності”.
“Це бюджет підвищення тарифів. Скільки можна вже знущатися над українцями”, – додала політик.
Серед іншого вона звернула увагу, що проектом документа передбачається виділення значних коштів на в’язниці. Ю. Тимошенко зазначила, що фракція підготувала зміни в проект держбюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас