Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream в 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream в 2019

Фондовий ринок
279
Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream в 2019 році.
Про це йдеться в повідомленні Національного банку.
“Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream, Група Deutsche Börse, і Національний банк докладають спільних зусиль для відкриття доступу іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream. Встановлення “лінку” з українським ринком (рахунки міжнародного депозитарію в депозитарії Національного банку) планується на перший квартал 2019 року”, – йдеться в ньому.
Такий крок дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і одночасно зменшуючи їх вартість для інвесторів.
Очікується, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики через Clearstream зросте попит на українські державні цінні папери, що сприятиме підвищенню їх ліквідності і привабливості на міжнародних ринках.
Як наслідок, український уряд отримає переваги від розширення кола джерел довгострокового фінансування і зниження вартості боргових коштів.
Більше того, це сприятиме поліпшенню валютної структури державного боргу і трансмісійного механізму монетарної політики Національного банку, а також подальшому розвитку ринків капіталу України.
“Створення можливості для здійснення розрахунків за операціями з державними цінними паперами в гривні по системі Clearstream є значним кроком у перетворенні України на повноцінного учасника глобальних ринків капіталу. Інтеграція України в світову фінансову систему допоможе збільшити приплив іноземного капіталу в українську економіку і посилити фінансову стабільність”, – зазначив глава Національного банку Яків Смолій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас