Аброськін розповів, за досвідом яких країн створюють і озброюють поліцію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аброськін розповів, за досвідом яких країн створюють і озброюють поліцію України

Казна та Політика
420
Крім Сполучених Штатів Америки, які надають Україні допомогу у створенні патрульної поліції і КОРДу, за допомогою Канади вже створена тактична поліція. Але до уваги береться і досвід роботи поліції Хорватії.
Про це в інтерв’ю “Сегодня” розповів перший заступник голови Нацполіції України, начальник кримінальної поліції МВС України В’ячеслав Аброськін.
За словами Аброськіна, завдання тактичної поліції, створеної за підтримки Канади – затримання злочинців, забезпечення громадської безпеки, боротьба з масовими заворушеннями.
“Завдання ніби як у колишнього “Беркута”, але це зовсім інший підрозділ, з новою ідеологією і оснащенням. Ви “тактиків” вже могли бачити біля парламенту або біля Генпрокуратури.
За допомогою США також створено підрозділ КОРД (корпус оперативно-раптової дії). Його завдання — затримання озброєних злочинців, звільнення заручників, проведення інших спеціальних операцій. За функціями схоже на старий “Сокіл”, але, знову ж таки, це зовсім інший підрозділ, по-іншому навчений, від стрільби до спеціальних прийомів. Просто так в КОРД потрапити неможливо, потрібно пройти непросте навчання, здати тести та іспити, а це вдавалося далеко не кожному бажаючому (їх було чимало). В основному в КОРД служать офіцери”, – розповів Аброськін.
Оснащені нові підрозділи, за словами Аброськіна, набагато кращі за того ж “Сокола”, спеціальні автобуси, автомобілі “Тойота Ленд Крузер-200”, нове спорядження, зброя, засоби зв’язку, форма — словом, все найсучасніше і передове. Особисту зброю вибирають по душі, є “Стечкіни”, “Форти”, є навіть “Беретти” і “Глоки”.
“Також для нас дуже цікавий досвід Хорватії, на вивчення становлення їхньої поліції я витратив досить багато часу, зробив аналіз для подальшого практичного використання при реінтеграції окупованих РФ наших областей. Хорвати теж, як ми, воювали, а потім налагоджували поліцейську роботу у звільнених населених пунктах”, – розповів заступник голови Нацполіції України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас