Відсьогодні починає діяти новий порядок фінансування страхувальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні починає діяти новий порядок фінансування страхувальників

Особисті фінанси
563
З 1 жовтня в Україні набуває чинності новий Порядок фінансування страхувальників для виплати лікарняних та окремих виплат постраждалим на виробництві за рахунок коштів ФССУ, метою якого, в тому числі, є зменшення кількості перевірок.
“Порядок має на меті перейти до нового формату відносин зі страхувальниками, орієнтованого на спрощення, підвищення ефективності та мінімізацію перевірок”, – зазначив в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров.
Як додав він, головне завдання соцстраху зараз – впровадити нові підходи до обслуговування страхувальників. Зокрема, документи почнуть приймати в електронному вигляді, зменшуватиметься навантаження на роботодавців.
“Частково за рахунок збільшення навантаження на працівників робочих органів, з 1 жовтня будуть здійснювати попередній контроль правильності нарахування виплат. Якщо в заявах-розрахунках будуть виявлені помилки, буде діалог з роботодавцем і рекомендації щодо усунення недоліків, а не санкції. Від перевірок страхувальників, які працюють у рамках закону, ми мусимо відійти”, – додав Нестеров.
Крім того, за його словами, готується на розгляд правління Фонду проект постанови про скасування з 1 січня 2019 року звіту страхувальників за формою Ф4-ФСС з ТВП.
У Фонді нагадали, що відповідно до нового Порядку з 1 жовтня набирає чинності оновлена ​​форма заяви-розрахунку, впроваджується новий документ – повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, буде надаватися можливість подачі зазначених документів в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису тощо.
Соцстрах запевнив, що до прийому документів з 1 жовтня в електронному вигляді все готово.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас