Укрзалізниця заборонила постачання брухту для найбільшого в Україні меткомбінату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця заборонила постачання брухту для найбільшого в Україні меткомбінату

Фондовий ринок
963
Компанія Укрзалізниця з 27 вересня заборонила навантаження і відправлення брухту чорних металів на адресу Криворізького гірничо-металургійного комбінату ArcelorMittal Кривий Ріг у вагонах філії Центру транспортної логістики Укрзалізниці (ЦТЛ).
Зазначається, що заборона зумовлена ​​необхідністю мінімізувати її втрати від неефективного використання вагонів меткомбінатом.
“Через хронічні та тривалі затримки вагонів на під’їзних коліях АМКР та їх несвоєчасне розвантаження Укрзалізниця щодоби втрачає понад 400 вагонів, які могли бути задіяні у перевезеннях. В результаті таких дій Укрзалізниця недоотримує значні доходи, які вкрай необхідні для оновлення парку локомотивів і рухомого складу”, – повідомили в Укрзалізниці.
За даними залізничної компанії, наразі ArcelorMittal Кривий Ріг понаднормово затримує на своїх під’їзних коліях в очікуванні вивантаження понад 2 тис. вагонів, в тому числі понад 600 вагонів ЦТЛ. Понад три доби простоюють 1034 вагони, понад 10 діб – 316 вагонів.
Окремі вагони з вантажами на підприємстві не вивантажують по 60-70 діб, в основному це лом, вугілля і флюси. В Укрзалізниці зазначають, що такі тривалі затримки вагонів, які допускає ArcelorMittal Кривий Ріг, порушують загальний технологічний процес перевезень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас