Потяги в Україні поділять на три класи: хто їздитиме з комфортом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потяги в Україні поділять на три класи: хто їздитиме з комфортом

Особисті фінанси
1651
Економ, стандарт і комфорт. Такі класи комфортності поїздів хоче ввести “Укрзалізниця”. Вони відрізнятимуться наявністю кондиціонера, біотуалету, новою постільною білизною і вартістю квитка.
Про свої плани змінити класи комфортності потяга “Укрзалізниця” заявила рік тому. Проект змін тепер має затвердити Міністерство інфраструктури.
Жодних старих радянських вагонів. Тільки нові купейні, капітально відремонтовані, або СВ-вагони з кондиціонерами і біотуалетами. Такими будуть потяги класу “комфорт”. Ще для пасажирів буде послуга повноцінного харчування, нова постільна білизна, холодильник і мікрохвильова піч. Ці потяги їздитимуть зі швидкістю від 70 км/год.
Якщо “комфортні” потяги повинні бути віком не старше 10 років, то планка для складів “стандарт” – класу нижче – до 20 років. Спальні вагони будуть майже такими ж, як “комфортні”, проте не гарантуватиметься розетка в кожному купе, а вік постільної білизни не буде обмежений шістьма місяцями. У плацкартних вагонах “стандарту” не буде ні кондиціонера, ні біотуалету. Їздитимуть “стандартні” потяги повільніше – до 70 км/год.
З усіх інших потягів старше 20 років зроблять “економ”-клас. Кондиціонер і біотуалет буде тільки в СВ-вагонах. У плацкартах і купе вагонах “економ”-класу будуть найнижчі умови комфорту.
До слова, середній вік вагонів “Укрзалізниці” – 31,8 року, а вагонів старше 20 років в “Укрзалізниці” 90%. Найімовірніше, більшість потягів стануть “економ”-класу, і в них нічого не зміниться.
Така класифікація існує в країнах Європи. Наприклад, в сусідній Польщі між Краковом і Варшавою курсують потяги кількох категорій, наприклад, TLK, які можна умовно перекласти як “Дешеві залізні дороги”, і “Супер експрес”.
За даними Держкомстату України, на кінець 2017 року в Україні налічувалося 80 пасажирських вагонів до 8 років і 340 вагонів від 9 до 15 років.
Любите подорожувати? Тоді ви знаєте, що без кредитної картки за кордоном складно. Портал Finance.ua підібрав для вас найкращі пропозиції по кредитних картках.

Вибрати кредитну картку для подорожей 🚂

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас