З нового року вартість проїзду в поїзді "Чотири столиці" можуть знизити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З нового року вартість проїзду в поїзді "Чотири столиці" можуть знизити

Фондовий ринок
1971
В Укрзалізниці сподіваються, що з нового року зможуть знизити вартість проїзду у поїзді “Чотири столиці” №31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига.
Про це сказав в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
“Ми працюватимемо до кінця цього року за наявними тарифами, а коли переглядатимемо тарифну політику на наступний рік, то будемо дивитися: якщо буде можливість, то знизимо тарифи. Це залежатиме від заповнюваності поїздів”, – зазначив Кравцов.
При цьому він зауважив, що вже нині пасажири виявляють неабияку увагу до поїзда, і в перший рейс він вирушив із заповненістю 55 відсотків, в той час, як на інших міжнародних рейсах вважається добрим сигналом заповненість на 30 відсотків.
Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, у свою чергу, пояснив, що регулюванням тарифів на пасажирські перевезення займається Міністерство інфраструктури, а Укрзалізниця “має відповідну межу, де вона сама може приймати рішення щодо регулювання тарифу”.
“Те, що більше цієї межі – це суто компетенція тарифної ради Міністерства інфраструктури”, – сказав він, зауваживши, що у квітні цього року, коли вперше обговорювалось питання запуску цього поїзда, власне і відбулося засідання тарифної ради, на якому було затверджено попередні тарифи на вартість квитків потяга “Чотири столиці”.
Однак, за словами Лавренюка, до кінця цього року після аналізу наповнюваності поїзда та інших чинників знову Укрзалізниця спільно з Мінінфраструктури повернуться до питання регулювання даного тарифу.
“Я переконаний, що цей напрямок є популярним, і заповнюваність потягу буде достатня для того, щоб ми могли ще понизити тарифи”, – заявив він.
До речі, за кордоном іноді вигідніше розраховуватися не «налом», а картою. За допомогою порталу Finance.ua легко вибрати собі карту для поїздки за кордон.

Обрати картку для поїздки за кордон

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас