Renault створить перший «розумний острів» у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault створить перший «розумний острів» у Франції

Технології&Авто
379
Французький автовиробник Renault планує перетворити Бель-Іль, розташований в Біскайській затоці біля узбережжя французької Бретані, на перший вітчизняний «розумний острів».
Не так давно, в лютому цього року, Renault допомогла електрифікувати португальські острови, Мадейру і Порту-Санту подібно до виробника електромобілів Tesla, що забезпечив спільно з енергетичною компанією Kauai Island Utility Cooperative (KIUC) електроенергією Гаваї завдяки встановленню сонячної електростанції.
Протягом наступних двох років Groupe Renault розробить для острова інтелектуальну електричну екосистему, покликану скоротити його вуглецевий слід і збільшити енергетичну незалежність. Жителі острова змушені покладатися на підводні кабелі або генератори для забезпечення електроенергією, тому тут одні з найвищих у світі тарифів на електроенергію.
У проекті буде задіяно парк електричних транспортних засобів: хетчбеків Renault Zoe і фургонів Renault Kangoo Z. E., щоб допомогти остров’янам переміщатися за допомогою райдшеринг-сервісу. Електромобілі будуть підживлюватися зарядними пристроями на сонячних панелях, встановлених на дахах місцевих будівель, які також будуть постачати електроенергією навчальні заклади для освітлення і тепла.
Акумуляторні батареї, термін експлуатації яких в автомобілі завершився, все ще можуть використовуватися для зберігання електроенергії для забезпечення живлення електричної мережі, тому Renault також встановить ряд батарей з вичерпаним терміном експлуатації для збирання і зберігання відновлюваної енергії для використання в подальшому.
Не можна сказати, що це буде відразу в повній мірі смарт-острів, але цей проект стане важливим першим кроком у розумінні того, що можна зробити в невеликих спільнотах, які стикаються з енергетичними проблемами. Уроки, отримані в Бель-Мулі, допоможуть дослідникам зрозуміти, як електромобілі, акумулятори та відновлювані джерела енергії можуть спільно працювати найбільш ефективним чином, щоб в кінцевому підсумку використовувати цей досвід для вирішення енергетичних проблем материка.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас