СОТ побоюється негативних наслідків поточного тренду на торговельні війни для глобальної економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ побоюється негативних наслідків поточного тренду на торговельні війни для глобальної економіки

Світ
118
Глава Світової організації торгівлі (СОТ) Роберто Азеведу закликає не допустити початку глобальної торговельної війни. На тлі загострення торговельних відносин у світі організація вже переглянула прогноз зростання світової економіки на 2018 рік у бік зниження.
“Ми зараз зустрічаємося в важливий момент для світової торгівлі. Піднімається, посилюється напруга, нові тарифи охоплюють мільярди доларів, готуються нові заходи, і, чесно кажучи, ми не бачимо навіть закінчення цього”, – сказав Р.Азеведу на Форумі високого рівня “Просування питань сприяння торгівлі та інвестиціям для цілей розвитку: Євразійський погляд” в Астані в п’ятницю.
“Якщо цей тренд триватиме, то ми побачимо загрозу стабільності і, таким чином, загрозу зростанню і створенню робочих місць. Це вплине на всіх, на всі регіони світу. Ми вже бачимо якісь невеликі ефекти: зменшується експорт, компанії стримують інвестиції в створення робочих місць. Це викликає занепокоєння. Цей тренд суперечить тому, що ми намагаємося досягти на даному форумі – сприяння інвестиціям з підтримки подальшого розвитку і зростання”, – зазначив він.
СОТ побоюється негативних наслідків поточного тренду в світовій торгівлі для глобальної економіки і вже оголосила про перегляд прогнозу щодо світового ВВП на 2018 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас