Мінінфраструктури оголосило конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради для АМПУ та аеропорту "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури оголосило конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради для АМПУ та аеропорту "Бориспіль"

Фондовий ринок
199
Міністерство інфраструктури України оголосило про початок конкурсів з відбору незалежних членів наглядових рад для ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” та ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ), повідомила прес-служба міністерства.
Оголошення про проведення конкурсів разом з кваліфікаційними вимогами до кандидатів буде опубліковано на офіційному сайті Міністерства інфраструктури.
Адміністрація морських портів України – державне підприємство, яке здійснює нагляд над функціонуванням 13 морських портів на території України. Засноване в 2013 році, володіє стратегічними об’єктами портової інфраструктури, до яких відносяться акваторії морських портів, гідротехнічні споруди, причали та інфраструктура загального користування, така як під’їзні дороги та інженерні мережі.
АМПУ забезпечує функціонування морських портів, стягує портові збори, а також надає послуги загального технічного обслуговування. У кожному порту є філія АМПУ, яка діє як адміністрація порту. 80% доходів АМПУ деноміновані в доларах США, тоді як у витратах домінує гривнева складова.
Міжнародний аеропорт “Бориспіль” є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу – довжиною 3,500 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас