Mitsubishi відкликала 68 тис. автомобілів через вразливе ПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mitsubishi відкликала 68 тис. автомобілів через вразливе ПЗ

Технології&Авто
528
Японський автовиробник Mitsubishi відкликав понад 68 тис. автомобілів в США через виявлення двох небезпечних вразливостей у встановленому на них програмном забезпеченні.
Національна адміністрація з безпеки дорожнього руху США (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) ініціювала два відкликання транспортних засобів. Одна з вразливостей зачіпає понад 59 тис. позашляховиків 2018 року і являє собою проблему в блоці керування гальмовою системою. Йдеться про позашляховики Outlander Sport 2018, гібридні автомобілі 2018 Outlander і моделі Eclipse Cross.
Зокрема, уразливість зачіпає систему запобігання ударів при зіткненні, проблема в якій може перешкодити роботі системи безпеки. За словами фахівців, це може вплинути на автоматичне екстрене гальмування, антиблокувальне гальмування, електронне управління гальмами.
Згідно зі звітом NHTSA, електричні шуми від гідравлічного блоку можуть призвести до збою в блоці управління, що може або скасувати автоматичне гальмування, або викликати миттєву зупинку.
Друга вразливість зачіпає 9 166 автомобілів тих же моделей. Система автоматичного гальмування реагує на пішоходів і застосовує гальма, якщо вони перебувають в безпосередній близькості. Проблема полягає в занадто довгій активації гальм в тому числі після того, як перешкоди вже немає на шляху.
Очікується, що Mitsubishi почне сповіщати власників в США 16 жовтня 2018 року. Поки що немає інформації про те, чи може це стосуватися власників автомобілів в інших країнах.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас