МБРР виділить Україні майже $3 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МБРР виділить Україні майже $3 млн

Казна та Політика
125
Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділить Україні грант у розмірі $2,85 млн євро для покращення доступу уразливих груп населення до соціальних послуг в 30 об’єднаних територіальних громадах найбідніших районів Тернопільської та Одеської областей. Ці ОТГ були відібрані Світовим банком за методологією уразливості ризиками соціального відчуження. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
«Підписання Угоди допоможе регіональним громадам України посилити власну інституційну спроможність з надання соціальних послуг у віддалених селах і малих містах, послуг для особливо вразливого і соціально незахищеного населення. Спільними зусиллями будуть вирішені ключові проблеми доступу до соціальних послуг та сформовані передумови для створення стратегії для цієї сфери на середньострокову перспективу», – заявив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.
Верховна Рада в грудні 2017 року відмовилася ратифікувати Гарантійну угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. В рамках Проекту доступу до довгострокового фінансування передбачалося залучення АТ “Укрексімбанк” позики МБРР на суму $150 млн під гарантії України на термін до 35 років з 4,5-річним пільговим періодом.
В рамках проекту передбачалося надання українським підприємствам малого і середнього бізнесу, середньо- і довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування і фінансування оборотного капіталу, в тому числі через відібрані комерційні банки-учасники.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас