Україна обігнала ЄС за кількістю нових квартир на жителя країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обігнала ЄС за кількістю нових квартир на жителя країни

Нерухомість
3476
Ідея хоч у чомусь наздогнати Європу стала реальністю: за кількістю нових квартир на кожного жителя країни Україна обігнала Євросоюз.
“Відповідний вітчизняний показник, розрахований Нацбанком за підсумками 2017 року, становить 2,9 квартири на 1 тисячу осіб, тоді як в ЄС цей коефіцієнт дорівнює 2,8. При цьому вітчизняні забудовники за рік прискорилися на 13% у справі введення в експлуатацію нового житла, досягши рівня в 5,9 мільйона квадратних метрів – саме стільки вони здали в 2017-му. На Київ та область припало 43% – це перше місце. Конкуренцію столичному регіону намагаються скласти Одеса з передмістями і Львів”, – йдеться в повідомленні. Підкреслюється, що за останній рік середня ціна квадратного метра житлової площі в столичних новобудовах майже не змінювалася, перебуваючи на позначці в 22 тисячі гривень.

Якщо ви бажаєте зберегти свої заощадження та інвестувати в нерухомість 🏰

При цьому національна валюта за цей час знецінилася приблизно на 10%, через що зросла собівартість будівництва – значна частина необхідних для нього матеріалів закуповується за кордоном. Але забудовників це не зупинило – вони дедалі активніше наводнюють ринок новими квартирами.
При цьому зазначається зростання популярності двокімнатних квартир – тенденція останніх декількох місяців. І попит на них збільшився у вже обжитих спальних районах, що говорить про бажання покупців покращити умови життя, а не придбати квартиру для здачі в оренду. Найбільші забудовники в унісон твердять, що більше не будують так званих смартквартир – ультракомпактних осель площею менше 18 квадратних метрів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас