Торговельна суперечка Пекіна і Вашингтона починає чинити тиск на китайську економіку - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговельна суперечка Пекіна і Вашингтона починає чинити тиск на китайську економіку - FT

Світ
702
Темпи зростання прибутку великих промислових підприємств Китаю в серпні 2018 року сповільнилися до мінімального рівня за п’ять місяців.
Експерти вважають це сигналом того, що торговельна суперечка Пекіна і Вашингтона починає тиснути на китайську економіку, пише газета Financial Times.
Згідно з даними Державного статистичного управління КНР (ДСУ), обсяг прибутку найбільших промислових компаній країни в серпні зменшився на 9,2%. Зростання різко сповільнилося в порівнянні з липневими 16,2% і було мінімальним з березня.
Крім того, ослаблення темпів зростання прибутку китайських промислових підприємств відзначається вже чотири місяці поспіль.
Дані ДСУ показують, що виробничі підприємства КНР вже відчувають на собі негативні наслідки торговельного конфлікту між Китаєм і США в торговельній сфері, зазначає економіст ING Айріс Пан.
“Важко знайти якісь інші зачіпки, щоб не звинувачувати у всьому торговельну війну”, – зазначає А.Пан.
Найзначніше, за її словами, страждають китайські компанії з іноземною участю – їхні прибутки в серпні зросли на 7,6% в річному вираженні. Для порівняння: темпи підвищення прибутків приватних китайських компаній склали 10%, держкомпаній – 26,7%.
“Ми впевнені, що більш високі темпи зростання прибутків державних підприємств пов’язані з реалізацією ними проектів у рамках програм бюджетного стимулювання, в тому числі інфраструктурних проектів”, – говорить А.Пан.
Сукупний розмір прибутку великих китайських промислових підприємств у серпні досяг 519,7 млрд юанів ($75,6 млрд), повідомило ДСУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас