Євро дешевшає через невизначеність щодо бюджету Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає через невизначеність щодо бюджету Італії

Валюта
340
Євро дешевшає в четвер щодо більшості основних валют, включаючи долар США і єну, на побоюваннях, що Італія може відкласти публікацію бюджету на 2019 рік через протиріччя між членами кабінету міністрів щодо допустимого рівня бюджетного дефіциту.
За інформацією газети Corriere della Sera, заплановане на четвер засідання кабінету міністрів Італії може не відбутися “у зв’язку з новими ускладненнями” в обговоренні допустимого показника дефіциту бюджету.
Згідно з даними Corriere, представники партії “Ліга” в коаліційному уряді стали на бік партії “П’ять зірок”, яка виступає за те, щоб бюджет країни на 2019 рік був сформований з дефіцитом у розмірі 2,4%.
Напередодні інша італійська газета La Stampa – написала, що бюджетний дефіцит Італії в наступному році складе 1,9% ВВП при загальноєвропейському нормативі не вище ніж 3% ВВП. Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Італії Джованні Тріа згоден допустити дефіцит не більше ніж 2% ВВП, пише MarketWatch.
Італійський бюджет на 2019 рік “залишається ключовою точкою невизначеності” на тлі різних даних про передбачуваний дефіцит, відзначають аналітики Societe Generale.
Євро реагує на спекуляції про те, що дефіцит бюджету Італії може бути більш значним, ніж очікується, зазначає Родріго Кетрілл, що відповідає за валютну стратегію в National Australia Bank.
“Спочатку передбачалося, що цей показник складе близько 1,6-1,8% ВВП. Якщо “Ліга” підтримає більш високий дефіцит, Дж.Тріа може подати у відставку”, – цитує Р. Кетрілла агентство Bloomberg.
Курс ЄВРО до долара США в четвер впав до $1,1700 в порівнянні з $1,1739 на закриття попередньої сесії. Пара євро/єна торгується на рівні 131,86 єни проти 132,34 єни напередодні.
Євро також дешевшає щодо фунта стерлінгів, швейцарського франка і канадського долара.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас