Дефіцит ліній Intel міг спровокувати контракт з Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит ліній Intel міг спровокувати контракт з Apple

Фондовий ринок
469
Переведення здійснено в рамках фірмової програми «Copy Exactly!», яка передбачає незмінну якість продукції Intel незалежно від того, де зібрано і протестовано процесор компанії: в США, в Китаї, в Малайзії, у В’єтнамі, на Філіппінах чи в Коста-Ріці.
Трохи більше дюжини 14-нм процесорів Intel будуть проходити складання і тестування на складальному заводі у В’єтнамі.
Ця акція Intel цікава в контексті циркулюючих і частково підтверджених самою компанією чуток про виникнення дефіциту 14-нм процесорів практично всіх поколінь. В основному дефіцит пов’язують із затримкою випуску 10-нм процесорів Intel, що змусило виробників ПК закуповувати більше 14-нм рішень.
Для рішень проблеми Intel нібито звернулася по допомогу до TSMC і навіть відкотилася назад на 22-нм техпроцес при виробництві молодших чіпсетів 300-ї серії. Проблема може критися не тільки або не стільки в нестачі виробничих ліній для обробки пластин, а в порівняно нових контрактах Intel на поставку стільникових модемів Apple.
Apple продає десятки мільйонів нових смартфонів. Значну частину модемів для апаратів Apple поставляє Intel. У нових iPhone XS і XS Max виявлені модеми Intel PMB9955 (ймовірно – XMM7560). Цей клас продуктів випускається з використанням 14-нм техпроцесу. Кожен такий модем необхідно вирізати з пластини, упакувати і протестувати.
На пластині розміщуються в десятки разів більше модемів, ніж процесорів. Це багаторазово розтягує процес упаковки і тестування. Пластини з кристалами ризикують буквально зависнути в черзі на упаковку. Ліній з нормами 14 нм з обробки пластин може бути достатньо, а ліній з упаковки може не вистачати.
Переведення частини процесорів на додаткові (в’єтнамські) потужності може побічно свідчити про брак саме пакувальних ліній, а не виробничих. Це також не виключає брак потужностей з первинної обробки пластин.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас