Споживачі АТ «Укртрансгаз» заборгували 1,82 млрд грн за послуги транспортування газу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі АТ «Укртрансгаз» заборгували 1,82 млрд грн за послуги транспортування газу (інфографіка)

Фондовий ринок
178
Найбільшим боржником залишається Київенерго з сумарним накопиченим боргом – 500 млн грн. Інші компанії загалом зменшують заборгованість. У той же час, динаміка погашення боргів сповільнилась у підготовчий період до нового опалювального сезону.
Про це повідомила прес-служба компанії.
26 вересня 2018 року, м. Київ – Загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в серпні зменшилась на майже 3%, або 50 млн грн, порівняно до попереднього місяця та складає 1,82 млрд грн станом на 31.08.2018 року.
Сумарний борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ скоротився на 5 млн грн та складає 906 млн грн.
44% заборгованості, або 406 млн грн, накопичено ПАТ «Київенерго». За серпень підприємство майже не скоротило заборгованість і наразі питання погашення боргу залишається невирішеним. За подачею АТ «Укртрансгаз» господарським судом міста Києва відкрито провадження у справі про стягнення заборгованості за послуги транспортування газу, розгляд справи призначений на кінець вересня.
В серпні розрахунки за боргами склали лише 1% від загальної суми боргу. Таким чином, ми спостерігаємо уповільнення динаміки виплати боргів, яка у попередньому місяці була на досить низькому рівні і складала 3%.
На 16 млн грн зменшилася заборгованість операторів газорозподільчих систем та регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та склала 230 млн грн.
Найбільша сумарна заборгованість накопичена ТОВ «Одесагаз-Постачання» – 81 млн грн, ПАТ «Донецькоблгаз» – 56 млн грн та ТОВ «Кременчукгаз-Постачання» – 24 млн грн.
Споживачі АТ «Укртрансгаз» заборгували 1,82 млрд грн за послуги транспортування газу (інфографіка)
На 1 млн грн зменшилась заборгованість промислових споживачів та склала майже 77 млн грн.
Сегмент промислових підприємств продовжує очолювати ПАТ «Київенерго» із заборгованістю майже 93 млн грн.
Споживачі АТ «Укртрансгаз» заборгували 1,82 млрд грн за послуги транспортування газу (інфографіка)
Переважна більшість промислових споживачів оплачують послуги транспортування природного газу через регіональні газопостачальні або газорозподільні компанії. Серед них найбільшу сумарну заборгованість мають: ПАТ «Луганськгаз» – 32 млн грн та ПАТ «Донецькміськгаз» – 13 млн грн.
Споживачі АТ «Укртрансгаз» заборгували 1,82 млрд грн за послуги транспортування газу (інфографіка)
На 0,5 млн грн зменшилася сумарна заборгованість з транспортування природного газу для установ і організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів. Поточна заборгованість перед Укртрансгазом на кінець періоду склала майже 7,1 млн грн.
Сьогодні частина заборгованостей погашається у робочому порядку, відповідно до укладених з клієнтами договорів. За всіма випадками невиконання обов’язків щодо платежів ведеться претензійно-позивна робота. На сьогодні в судах на розгляді вже знаходиться 36 справ на загальну суму близько 1,27 млрд грн щодо примусового стягнення заборгованості за послугу транспортування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас