Кабмін пропонує віднести 14 тис. км доріг держзначення до доріг місцевого значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує віднести 14 тис. км доріг держзначення до доріг місцевого значення

Казна та Політика
1128
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді віднести 14 тисяч км доріг державного значення до доріг місцевого значення.
Відповідний проект закону № 9124 “про внесення змін до статті 8 Закону “Про автомобільні дороги” був зареєстрований в Раді 21 вересня 2018 року.
У пояснювальній записці уряд зазначає, що 14 тис. км територіальних автомобільних доріг загального користування державного значення не використовуються для транзитних перевезень і не відіграють істотної ролі у транспортному сполученні в цілому по країні, а фактично виконують ці функції на обласному рівні.
У зв’язку із зазначеним, пояснюють у Кабміні, виникла необхідність введення другого етапу децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування, а саме: віднесення їх до місцевих.
Крім того, іншим територіальним дорогам – 8 тис. км, які об’єднують адміністративні центри АР Крим і областей з адміністративними центрами районів, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, а також автодороги, що з’єднують з дорогами державного значення, міжнародні і міждержавні автомобільні пункти пропуску через державний кордон, авіаційні, морські та річкові порти, залізничні вузли, атомні і гідроелектростанції, об’єкти національного культурного надбання та курортного і природно-заповідного фонду, пропонується надати статус регіональних доріг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас