Для доставки вантажів на орбіту створять гіперзвукові ракетоплани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для доставки вантажів на орбіту створять гіперзвукові ракетоплани

Технології&Авто
464
Американська компанія Stratolaunch Systems, що займається розробкою двофюзеляжного літака Stratolaunch, приступила до розробки двох версій гіперзвукових ракетопланів, які можна буде використовувати як для доставки на орбіту космонавтів і вантажів, так і для різних досліджень в сфері гіперзвуку.
Як пише Aviation Week, зараз проект перебуває на стадії комп’ютерного моделювання з використанням методів обчислювальної гідродинаміки.
Гіперзвуковою прийнято називати швидкість, яка в п’ять і більше разів перевищує місцеву швидкість звуку. В даний час дослідженнями гіперзвуку активно займаються компанії з кількох країн світу – розробка гіперзвукових літальних апаратів і ракет дозволить значно прискорити пасажирські повітряні перевезення, транспортування вантажів, відправлення корисного навантаження в космос, а також завдання ударів по території супротивника.
В даний час американські розробники не мають надійних інструментів, які б дозволяли проводити широкий спектр досліджень у сфері мікрогравітації і високошвидкісного атмосферного польоту. До 1968 року такі дослідження в США проводилися за допомогою експериментального ракетоплана X-15, який спершу проектувався для космічних польотів з літака-носія. У жовтні 1963 року цей апарат розігнався до 7,3 тисячі кілометрів на годину на висоті 31 тисячі метрів (майже в сім разів швидше від швидкості звуку).
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас