Франція почала розбирати штучний риф з 22 тис. покришок у Середземному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція почала розбирати штучний риф з 22 тис. покришок у Середземному морі

Світ
1973
Влада Франції почала розбирати величезний штучний риф з 22 тис. автомобільних покришок на дні Середземного моря неподалік від Канн. Він був створений в 1980-х роках як заповідник, проте риби там не жили, а шини через майже 40 років почали розкладатися.
Понад 22 тис. автомобільних покришок були викладені на дні Середземного моря в 500 метрах від узбережжя для того, щоб відновити морське життя в цьому районі. «Виявилося, що риф з покришок – невдале місце для життя біомаси. Риби так і не звикли до нього», – розповів керівник місцевої асоціації рибалок Дені Дженовезе.
У 2005 році з дна моря було піднято перші 2,5 тис. покришок після того, як вчені з університету Ніцци провели дослідження, що з покришок у воду потрапляють небезпечні для людини важкі метали. У підсумку штучний риф продовжив розкладатися, тому влада Франції прийняла рішення знищити його.
Вартість утилізації – близько 1,2 млн євро, з яких 200 тис. виділить виробник шин “Мішлен”. Шини відправляться в центри з переробки покришок, в результаті з них вийдуть будівельні матеріали. При цьому планується, що дно самостійно відновиться після того, як екологи виловлять всі покришки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас