В Україні можуть спростити процедуру отримання "крутих" номерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть спростити процедуру отримання "крутих" номерів

Технології&Авто
1403
Міністерство внутрішніх справ ініціює зміну порядку видачі індивідуальних держномерів для українських автомобілістів.
Зокрема, чиновники мають намір запустити можливість замовляти іменні «номери» онлайн, без відвідування сервісного центру, а також радикально спростити процес перенесення номерів в разі зміни автомобіля. Відповідні зміни містить проект Наказу МВС, розміщений на сайті відомства для ознайомлення.
На іменних номерах можуть міститися такі комбінації символів:
  • Букви (кирилиця або латиниця, комбінування допускається тільки для випадків збігу написання букв двох алфавітів) – не більше 7 символів;
  • Літери і цифри – не більше 8 символів;
  • Букви, цифри і графічний елемент;
  • Букви і графічний елемент.
Використання одних тільки чисел на номері не допускається, а для нанесення лого доведеться заручитися дозволом законного власника графіки (правовласника).
Новий порядок передбачає, що іменні номери українці зможуть замовити, не виходячи з дому. Якщо документ ухвалять, замовлення номера в інтернеті відбуватиметься лише в кілька кліків:
На першому етапі автолюбитель повинен буде пройти аутентифікацію за допомогою ЕЦП;
Вказати регіон реєстрації авто і бажаний номер (система автоматично проведе перевірку на предмет наявності повторень у базі);
Заповнити анкету на сайті, вказавши спосіб доставки (самовивезення з сервісного центру або доставка за адресою «підприємством, яке належить до сфери управління МВС»);
Після перевірки автомобіля по базах МВС на предмет права власності, наявності арештів і т.д. терміном до 2-х тижнів, замовнику надішлють макет на затвердження Кабміном і віддадуть його на виробництво. Яке, згідно з порядком, має зайняти не більше місяця.
До речі, якщо ви стали власником новенького авто, вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Вибрати картку для водія 🚘

За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас