Китай звинувачує США у створенні загрози системі вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай звинувачує США у створенні загрози системі вільної торгівлі

Світ
274
Торговельні та економічні розбіжності між Китаєм і Сполученими Штатами Америки створили загрозу системі вільної торгівлі.
Про це повідомляє агентство “Сіньхуа”, посилаючись на доповідь КНР про торгово-економічні відносини з США.
У документі зазначено, що відносини Пекіна і Вашингтона мають велике значення для стабільності і розвитку світової економіки. В КНР вважають, що оскільки країни перебувають на різних рівнях розвитку і мають різні економічні системи, певні тертя є природними.
У доповіді підкреслюється, що кожна сторона доклала багато зусиль для того, щоб подолати перешкоди і розвивати відносини.
Проте в Пекіні відзначають, що нова адміністрація США “проповідує унілітаризм, протекціонізм і економічну гегемонію”, намагається залякати інші країни економічними заходами і намагається нав’язати свої власні інтереси.
У документі також повідомляється, що торговельні та економічні суперечності між сторонами загострилися за короткий період і завдали серйозної шкоди економічним і торговим відносинам, які розвивалися роками “завдяки роботі двох урядів і двох народів, і створили серйозну загрозу для багатосторонньої торговельної системи та принципу вільної торгівлі”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас