Мей назвала неприйнятною відповідь ЄС на пропозиції Лондона щодо умов Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мей назвала неприйнятною відповідь ЄС на пропозиції Лондона щодо умов Brexit

Світ
327
Переговори Лондона і Брюсселя навколо умов виходу Великобританії з Європейського Союзу зайшли в глухий кут, і відповідь європейської сторони на пропозиції Британії, що пролунала в Зальцбурзі, була неприйнятною, заявила в п’ятницю британський прем’єр-міністр Тереза ​​Мей.
“Просто неприйнятно відкидати пропозиції іншої сторони без детального пояснення або зустрічних пропозицій. Нам потрібно тепер почути від ЄС, в чому полягає проблема, і яка є альтернатива, щоб ми могли це обговорити”, – заявила вона в телевізійному зверненні після неформальної зустрічі лідерів ЄС в Зальцбурзі.
Вона підкреслила, що наразі, на її думку, переговори “зайшли в глухий кут”, вказавши на те, що голова Європейської Ради Дональд Туск не пояснив, яким чином пропозиції Британії будуть підривати європейський єдиний ринок.
“Вчора Дональд Туск заявив, що наші пропозиції підривають єдиний ринок. Він не пояснив, яким чином, і не зробив у відповідь пропозицію. Тому ми в глухому куті”, – заявила британський прем’єр.
Т.Мей також зазначила, що чекає від ЄС поваги в процесі переговорів.
“Я ставилася до ЄС тільки з повагою, і ми очікуємо того ж (у відповідь – ІФ). Від цього залежать хороші відносини в кінці процесу”, – сказала вона.
Раніше цього тижня Д.Туск заявив, що переговори щодо виходу Великобританії з ЄС переходять у вирішальний етап, ЄС вважає позитивними деякі плани Лондона щодо Brexit, але бачить необхідність в переробці деяких питань. Зокрема, Д.Туск наголосив на необхідності для Великобританії переглянути позицію з питань кордону між республікою Ірландія і Північною Ірландією.
Напередодні Т.Мей заявила, що особисто вважає, що Лондон і Брюссель здатні досягти зручної для сторін угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас