Франція відкриє п'ять нових швидкісних залізничних ліній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція відкриє п'ять нових швидкісних залізничних ліній

Світ
1323
У найближчі 5 років у Франції з’являться 5 нових швидкісних залізничних ліній.
Нові маршрути з’єднають Марсель і Ніццу, Париж і Гавр, аеропорт Шарль де Голль в Парижі і місто Шантії на півночі Франції, Монпельє і Перпіньян. Причому останньою гілкою будуть користуватися поїзди з Парижа в іспанську Жирону – на нинішніх коліях вони змушені скидати швидкість біля Монпельє.
Крім того, нові колії прокладуть на лінії Бордо-Тулуза, завдяки чому шлях з Парижа в Тулузу скоротиться з 4 годин 15 хвилин до 3 годин 10 хвилин.
Планується оновити і залізничну гілку між Парижем і Ліможем на півдні Франції і замінити на ній поїзди на більш нові і швидкісні – це скоротить час у дорозі на 25 хвилин.
А вже з грудня 2018 року на двох напрямках з’являться швидкісні поїзди-лоукостери: вони будуть ходити з Ліонського вокзалу в Парижі до Марселя і аеропорту Кот д’Азур. Спеціальні дешеві швидкісні потяги вже курсують за багатьма напрямками – наприклад, з Парижа до Страсбурга і Брюсселя, квитки коштують від 10 євро в один кінець.
Багато європейських країн роблять ставку на швидкісні поїзди як на більш екологічний вид транспорту, ніж літаки. Наприклад, в Іспанії планують побудувати надзвуковий пневматичний поїзд, який з’єднає Мадрид з марокканським містом Танжер, а німецький оператор Deutsche Bahn оголосив цього року про нові більш вигідні тарифи.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас