Порошенко подав до суду на BBC за "платну" зустріч з Трампом - The Telegraph — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко подав до суду на BBC за "платну" зустріч з Трампом - The Telegraph

Світ
869
Адвокати президента України Петра Порошенка подали в суд на британську медіакомпанію BBC за наклеп, що нібито український лідер заплатив за зустріч в червні 2017 року з президентом США Дональдом Трампом не менше 400 тисяч доларів, пише Сегодня.
Про це повідомляє видання The Telegraph.
Представники президента України в своєму позові вказують, що дана інформація британського ЗМІ не відповідає дійсності і завдає удару по репутації Порошенка, зокрема на тлі того, що він веде в Україні боротьбу з корупцією.
Адвокати стверджують, що у BBC не було ніяких доказів оплати за зустріч із Трампом або якихось таємних переговорів з цього приводу. Навіть наближені до президента США люди запевняли, що дана публікація не відповідає дійсності і що не було ніяких виплат за зустріч.
Захист Порошенка відзначає, що британці відмовилися опублікувати спростування або вибачення, а вказана публікація досі залишається активною на сайті BBC.
 
Нагадаємо, в травні нинішнього року в BBC розповіли про “платну” зустрічі Порошенка з Трампом, хоча у президентів України і США все спростували. Британці з посиланням на свої джерела розповіли, що нібито особистий адвокат Трампа Майкл Коен отримав секретний платіж чи то 400, чи то 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі президентів США і України. Як розповіли джерела, оплату організували посередники, які діяли в інтересах українського президента.
Зазначимо, перша зустріч українського та американського лідерів відбулася 20 червня 2017 року. Тоді Трамп заявив, що у нього з Порошенком була дуже хороша дискусія і досягнуто значного прогресу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас