НБУ обіцяє утримати макрофінансову стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ обіцяє утримати макрофінансову стабільність

Казна та Політика
237
Національний банк заявив, що «утримує» макрофінансову стабільність в Україні, але для економічного зростання одних зусиль центробанку мало.
Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова в ході Українського фінансового форуму в Одесі, організованого ICU.
«Для економічного зростання необхідна макрофінансова стабільність. Сьогодні ми вже досягли макрофінансової стабільності і ми її повернемо. Тому що без неї не можна говорити ні про яке зростання. Але для економічного зростання потрібні інвестиції – не тільки зовнішні, але і внутрішні, не тільки матеріальні, але і інтелектуальні, готовність бізнесу інвестувати свій час та зусилля для розвитку», – сказала Катерина Рожкова.
За її словами, всі проведені в країні реформи спрямовані на зростання економіки. «Не тільки реформа фінансового сектору, але і реформи в сфері публічних фінансів, це і реформи в нашому енергетичному секторі, це і приватизація, яка сьогодні розпочалася», – підкреслила заступник голови НБУ.
Катерина Рожкова серед ключових реформ згадала реформу освіти та сфери охорони здоров’я. «Це і багато інших реформ, може не такі гучні, але ми повинні про них пам’ятати», – сказала вона.
Заступник голови НБУ вважає, що необхідно імплементувати судову реформу.
«Нам необхідна правова держава, щоб бізнес відчував безпеку і міг прогнозувати свою діяльність. Закон про захист прав кредиторів – це важливий крок у захисті інвестицій», – підкреслила Катерина Рожкова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас